Баскетболистът на ЛукОйл Академик Тенчо Банев ще бъде опериран утре. Центърът трябва да претърпи хирургическата интервенция, заради херния, която го тормози вече дълго време и не му позволява да е пълноценен за игра.

Националът е вторият състезател на „студентите”, който ще бъде опериран, след като Димитър Ангелов вече посети клиниката на д-р Тони Георгиев, заради травмата в глезена, получена още миналата година.

Ръководството на шампионите пък очаква утре вечер в България да пристигне и новият стар баскетболист на клуба Уили Дийн, който ще подсили отбора поне до края на сезона. Гардът бе привлечен, заради ангажиментите на Тони Ейкинс в Корея.

ЛукОйл Академик пропуска осминафиналите на турнира за Купата на България, заради първото си място в първенството до момента и ще се включи направо в четвъртфиналите на 12-ти март. Първият съперник на водения от Любо Минчев състав ще е победителят от двойката ЦСКА – Видабаскет. На полуфиналите пък „студентите” може да се изправят срещу Спартак Плевен или Евроинс Черно море, а едва на финала – с Левски, ако „сините” отстранят съперниците си до мача за титлата, сред които са Рилски спортист, Балкан или Ямбол.