Новият треньор на баскетболния ни шампион Лукойл Академик Оливер Костич заяви след контролата с Рилски спортист, че за „студентите” това е добър урок и подготовка за предстоящите мачове в турнира Еврокъп. „Интересен мач за зрителите. Това е баскетболът. Хубав баскетбол за всички. Честита победа на Рилски спортист. Видя се, че искаха победата малко повече от нас. Имаха повече желание да победят. Това е добър урок за моите състезатели. Ние се готвим за Еврокъп. Това е най-важно за нас. За първи път играем в България, защото се готвихме в чужбина. Мисля, че вървим в добра посока. Имаме добър прогрес и ако нямаме контузии мисля, че ще сме готови за първия мач”, коментири Оливер Костич.

За пропусналите срещата Александър Янев и Юре Лалич, Костич сподели: „Най-лесно ще е да знам кога ще са готови двамата. Имаме прогнози, че Янев ще е готов за тренировки в неделя, но не всичко е в нашите ръце. Лалич пък трябва от утре да тренира с нас. Имаме проблеми, но вървим напред.”

Колкото до съперниците в Еврокъп, сръбският специалист заяви: „В нашата група няма леки отбори. Може да няма толкова големи имена. Но вижте например Игокеа. Това е опитен отбор, който през миналия сезон беше шампион в редовния сезон на Адриатическата лига. За Апоел и Химки няма смисъл да говорим, така че мисля, че ще е интересно и ще се играе докрай. Трябва крачка по крачка да се борим и се надявам накрая да имаме успешен резултат. Още мислим за състава. Трябва ни още един състезател, но още нямаме решение. Програмата е такава каквато е. Само да сме здрави.”