ЦСКА срещу Лукойл Нефтохимик ще бъде финалът при жените в турнира за Купата на България по баскетбол. Това стана ясно след изиграването на днешните полуфинални срещи.

В зала „Миньор” в Перник започна финалният турнир, като първи на паркета излязоха Лукойл Нефтохимик и Стара Загора. Момичетата на Петко Маринов не срещнаха проблеми и надиграха съперника с 90:65 (29:17, 23:16, 20:18, 18:14), като нито за миг не загубиха инициативата и аванса си. Миналогодишните финалистки от Стара Загора страдаха сериозно от липсата на дълга резервна скамейка и логично не успяха се противопоставят на мощния опонент. За бургазлийки Дион Браун завърши с 19 точки и 13 борби, а Зорница Костова записа същия точков актив. Албена Бачкова бе най-резултатна за Стара Загора също с 19 точки.

В другия полуфинал ЦСКА малко по-оспорвано се наложи над Дунав с 81:66 точки (24:18, 19:15, 22:15, 16:18). Само два дни, след като триумфираха с титлата в Адриатическата лига, момичетата на Георги Божков намериха място на втори финал. Русенският тим игра по-равностойно във втората и четвъртата част от мача, но така и не съумя да се доближи до окриления отбор на ЦСКА. Георги Божков пусна в игра абсолютно всичките си състезателки, като се постара да съхрани звездите за утрешния финал. Най-полезният играч в Адриатическата лига Латаша Байерс игра едва 4 минути, но бе достойно заместена от останалите момичета. Наталия Топалов бе най-полезна за „червените ангели” с 20 точки и 8 борби, Чиров и Йоловска добавиха съответно 14 и 12 точки. За Дунав Даниела Георгиева реализира 19 точки, но отборът имаше сериозни проблеми със стрелбата от далечно разстояние, като общо вкара две тройки от 15 опита.

Финалът Лукойл Нефтохимик – ЦСКА е в четвъртък, от 18 часа.