Отчетно изборното общо събрание на Българска Федерация Баскетбол започна в 11 часа, с около час закъснение заради регистрацията на делегатите.

От общо 148 члена, които имат право на глас на общото събрание, присъстват 130, така че събранието има кворум и стартира по план.

За председател на общото събрание бе утвърден Николай Въжаров.

Най-голямо вълнение в залата предизвика присъствието на президента на ЛукОйл Академик Валентин Златев, който седна сред останалите делегати. Сред присъстващите в хотел „Родина” са почти всички босове на водещите ни отбори, включително завърналите се от САЩ шефове на ЦСКА.

Най-интересното от днешното заседание на общото събранието на баскетболната федерация ще бъде избора на ръководни органи на централата, включително нов президент.

Двамата кандидати до тук са ясни – Владимир Боянов и Михаил Михов, но преди делегатите да пристъпят към гласуване предстои отчет на управителния съвет и на контролния съвет на баскетболната ни федерация.

Досегашният президент на родната централа Атанас Тонев, който след три мандата сдава властта започна изказването си с думите „Работих със сърце и душа през цялото си управление с екипа на федерацията.”