Общото събрание на българската федерация по баскетбол одобри промяна в състава на Управителния съвет и прие оставката на изпълнителния вицепрезидент Иван Ценов. Бившият национал и заместник министър на спорта обяви желанието си да се оттегли от поста си и от управата на родния баскетбол на 20 септември.

Така официално Управителният съвет на федерацията ще остане с 10 члена. Това може да се промени след 3-4 месеца, за когато е предвидено ново, извънредно Общо събрание.

Провеждането му бе предложено от президента на БФБаскетбол Георги Глушков след повдигнати въпроси от делегатите на събранието, засягащи промени в правилата за трансфери на подрастващи и избора на национални треньори при по-малките, съобщи официалният сайт на родната централа.

Глушков представи пред делегатите отчета на Управителния съвет за изминалия период от предишното Общо събрание (на 2 септември 2016 г.) до днес. Той наблегна на представянето на националните отбори през периода, като отчете лек ръст на представянето на гарнитурите за подрастващи на европейските първенства през лятото. 

Делегатите бяха запознати и с отчети от работата на Треньорската и Съдийската комисия. Приет бе финансовият отчет за 2016 г., през която са изразходвани 2 946 000 лв. Гласуван бе и бюджетът за 2018 г., който е в размер 2 393 000 лв. От тях 260 000 са предвидени за подготовка на националните отбори, а други 250 000 – за Държавния спортен календар.