Най-награждаваният образователен сайт в страната - Ucha.se, публикува трето обучително видео. То е създадено по заявка на Българска федерация по баскетбол и в съответствие с един от проектите на родната централа за популяризирането на играта заедно със световната федерация ФИБА.

За разлика от първите две, в които баскетболът и неговите правила бяха представени с анимации, този път млади баскетболисти и баскетболисти представят някои от упражненията, без които не може да мине нито една загрявка, без значение дали е преди тренировка, или преди мач.

В третото видео материалът е представен от две групи баскетболисти. Първата е съставена от Иван Соколов, Янислав Димитров, Ясен Яков, Данило Мочалов и Дамян Михайлов от Спортни таланти с треньор Васил Христов. Втората включва Лили Танчева, Нели Николова, Елена Георгиева, Ели Недева и Катрин Радославова от Славия с треньор Гергана Славчева-Симеонов.

В края на септември миналата година беше публикувано първото баскетболно видео в Ucha.se, което запозна българските ученици с основните причини да практикуват популярната игра. През октомври в мрежата се завъртя и втората анимация за правилата на баскетболната игра.

Ucha.se e онлайн платформа с всички уроци за училище от 1 до 12 клас, а баскетболът е първият спорт, който ще бъде представен в нея. Очаква се чрез сайта на Уча.се и социалните мрежи на платформата баскетболните видеа да достигнат до над 900 000 регистрирани ученици, родители, учители и още хиляди хора в страната.