В Плевен предстои международен баскетболен турнир в обновената зала „Балканстрой”, а феновете очакват с голям интерес надпреварата, която ще се състои на 16 и 17 септември. Домакин и организатор е баскетболен клуб Спартак Плевен.

Освен плевенчани, в спортното състезание ще се включат бронзовият медалист в Националната баскетболна лига през миналия сезон Левски, както и вицешампионът на Република Северна Македония Пелистер (Битоля), и участникът в квалификациите на Шампионската лига ТФТ (Скопие).

Началото ще постави срещата между Левски и ТФТ Скопие в петък, 16 септември, от 17:30 часа. Домакините от Спартак Плевен ще имат двубой с Пелистер Битоля от 19:30 часа същият ден. В събота, 17 септември, от 16:30 часа ще играят загубилите в първите срещи, а от 18:30 часа - победителите от първия ден.

Както БТА съобщи, Община Плевен отдели от бюджета си 80 000 лева за развитието на детско-юношеската школа на БК Спартак и направи ремонт на зала „Балканстрой” като инвестира от местния бюджет други 28 000 лева. Обновени са съблекалните, сервизни помещения, ВиК инсталации. Залата осигурява удобство за зрителите и организаторите очакват тя да бъде пълна с публика за всички мачове.

Дневният билет за турнира е с цена от 6 лева, а пропуските за феновете до 18 години са по 4 лева. БК Спартак поощрява най-младите си зрители да посещават мачовете на отбора и да обичат баскетболната игра затова и този път входът за деца до 12 години ще бъде безплатен, уточняват организаторите.