Главният мениджър на баскетболния Левски Юлия Боянова уважи награждаването на тима за Отбор на месец март в анкетата на Пресклуб България.

Тя изрази специални благодарности към „Велдер груп”, компанията, която спаси „сините” в тежък момент миналата година:„Тогава, когато работиш в комфорт, е много лесно. Моята благодарност е към хората, които ни подкрепиха в труден момент, те застанаха зад нас, и ни повярваха. Когато имаш зад себе си организация, която ти помага да си постигнеш мечтите, тогава ти остава само да работиш за реализацията.”

Боянова обясни, че мъжкото и баскетболното направление на Левски ще бъдат обединени в един обединен спортен клуб от следващия сезон. Финансово дамският Левски-Спартак вече се издържа от „Велдер груп”. „Велик отбор не се прави просто така, трябва много работа. Желанието е това да стане със собствени кадри,” коментира Юлия Боянова за създаването на дамски тим на Левски.

„През следващия сезон идеята е женският отбор, който е съставен от девойки, да участва в група А2. Оттук-нататък ще видим, дали някое от нашите момичета, които играят по света, ще се върне. Старият отбор, който постигна големите успехи на Левски, бе правен с години. Трябват много усилия, желание, амбиция, пари. Така че на първо време ще решаваме участието на девойките в А2,” каза Юлия Боянова - шампионса с някогашни женски отбори на Левски Спартак.