Отборът на НСА Делта започна с победа участието си на баражите за последните две места в женската баскетболна лига. Днес в първия двубой от турнира, който се провежда в София, тимът се наложи над Тони 7. Отборът от Сливен игра добре, но липсата на опит у повечето състезателки си каза думата и софиянки успяха да спечелят със 78:43, пише bulgarianbasket.com.

НСА Делта започна по-добре двубоя и съумя да натрупа аванс още през първата част. Момичетата от София взеха комфортна преднина след като поведоха с 22:9 след първите десет минути. Втората част бе по-равностойна. Състезателките на Тони 7 загатнаха за своите качества и показаха, че имат потенциал. Момичетата на Ивайло Христов се държаха достойно на терена и не позволиха на съперника си да дръпне още напред в резултата, като разликата остана 13 точки след края на втората част.

След почивката по-голямата класа на НСА Делта си каза думата. Третата част протече както и първата. Софиянки играха добре в защита, а оттам вървяха нещата и в нападение. Така те увеличиха преднината си с още 13 точки и си осигуриха победата преди последните десет минути. В тях остана единствено да се фиксира крайният резултат. Стрелбата на Тони 7 никак не вървеше и вследствие на това отборът отбеляза едва 8 точки в последната част срещу 17 за съперника.

Момичетата от Сливен не успяха да се възползват от по-добрата си борба под коша. Те взеха 5 борби повече в нападение - 15 срещу 10, но слабият процент на стрелба от средно разстояние - едва 25 % не позволи на отбора да се бори за победата.

Най-резултатна в двубоя стана Мария Цанкова от НСА Делта с 24 точки, а освен това добави и 11 борби и 5 асистенции. Анита Димитрова отбеляза 15 точки, а Сара Маринова 12.

За тимът на Тони 7 с 12 точки и 6 борби се отличи Христина Герджикова, младата Памела Дечева отбеляза 8 точки, а Мария Байчева 7.

Утре двата отбора ще изиграят вторите си мачове от турнира в София. От 15.00 часа ще играят Миньор и НСА Делта, а веднага след това Тони 7 и Славия ще гонят своята първа победа.