Баскетболният шампион Лукойл Академик ще се сдобие с достоен наследник на капитана си Тодор Стойков в най-скоро време, разкри вестник „Телеграф”.

Само че не става въпрос за някой скъпоплатен играч, а за първородна рожба на варненеца.

Лидерът на “студентите” чака бебе от съпругата си Деница, която вече е с добре оформено коремче. Вчера двамата избираха детска количка в магазин в столичния квартал “Люлин”.

Така Стойков изпълнява строго начертаната индивидуална програма от вече бившия селекционер на националния отбор Пини Гершон. В началото на подготвителния лагер преди Евробаскет 2009 в Полша миналото лято израелският треньор обяви, че след като се е оженил, Тошко трябва да се погрижи и за продължаване на рода. Тогава капитанът на “трикольорите” отрече жена му да е бременна. Помощникът на Гершон Константин Папазов обаче отсече: “Треньорът винаги знае най-добре и трябва да го слушаш.”

Стойков и Деница се ожениха в началото на юли миналата година в резиденция “Евксиноград”. Кумува им шефът на “Лукойл България” и президент на баскетболния клуб Валентин Златев. Двамата бяха двойка от 10 години, преди да си кажат заветното “да” пред 800 души.

Младото семейство се лиши от меден месец веднага след сватбата заради ангажиментите на Стойков към националния отбор преди еврофиналите в Полша, но все пак успя да намери време за пътешествие до Милано и Венеция.