28-годишната американка Лори Неро е новото попълнение на женския ЛукОйл Нефтохимик. Неро е висока 188 сантиметра и играе в подкошието, но в същото време може да покрие и позиция „4” на терена. Избраната през 2003 година в драфта на WNBA от Хюстън Кометс баскетболистки идва от гръцкия Паниониос, където вкарва по 13.6 точки и прави по 6.1 борби в 8 мача в турнира на Еврокъп тази година, пише bulgarianbasket.com.

Преди това Неро има опит в няколко европейски държави като Словакия, Израел и Италия. Миналия сезон състезателката игра за Атинайкос и с този отбор стигна до полуфинал в шампионата на Гърция.

Постижението й от 17.2 точки и 9.1 борби в 13 мача с този тим е впечатляващо. През сезон 2006/07 играе за Рузомберок в Словакия, а година преди това в Апоел Хайфа в Израел. В колежа Неро се е състезавала в реномираните Оубърн и Луисвил.

С привличането на Лори Неро американските състезателки в тима стават три, след като преди две седмици бе привлечена Чанди Джоунс, а от началото на сезона в Бургас играе Даниел Кръчър. Освен тях в тима от Бургас има още две чужденки - украинките Олена Самбурска и Анна Соколан.

Бургазлийки ще изиграят три контролни срещи до края на месеца като в първата от тях те ще срещнат Берое 07 на 24 януари в зала “Бойчо Брънзов” в Бургас.