След години в баскетбола като играч, сега Албена Бачкова поема изцяло по пътя на ново предизвикателство. Бачкова застава начело на женския тим на Берое Стара Загора като старши треньор, като ще й помага Тодор Цветанов.

„Малко неочаквано станаха нещата, защото мислехме да играя още една година. Така се получиха нещата. Гласуваха ми доверие и не мислих дълго. Съгласих се веднага. Много съм амбицирана. Имам нови идеи, които искам да вкарам. Била съм при много опитни треньори и от всеки съм взела по нещо. Благодаря за гласуваното доверие на ръководството и смятам да го оправдая”, сподели Бачкова пред Гонг.

„Била съм при много опитни треньори Иван Лепичев, Георги Божков. Да не изпусна някой. При Николай Боруков също. От вчера започнаха да ми звънят, да ми честитя и всеки казва, че ще ми помага”, разказа още Албена Бачкова.

По повод селекцията, тя коментира: „Благодаря на ръководството, че ми осигуриха всички момичета, които аз исках. Радостина Димитрова игра в Испания, да. Имаме една сръбкиня, която е висока и подвижна. Надявам се бързо да влезе в отбора. Ралица Нанева остава. Събрали сме млади, бързи момичета и те напълно се вписват в това, което аз искам да се играе. Надявам се да е интересно за публиката. Това искам –агресивен, бърз баскетбол. Хората тук обичат баскетбола и тази година ще е още по-интересно. Ние ще сме силен отбор и всички ще трябва да се съобразяват с нас. Надявам се залата да се пълни.”