Спортният директор на Спартак МВР Гинко Василев е познат на хората в баскетболните среди. Първо като баскетболист, а след това в началните си стъпки като ръководител, в ЦСКА и при „полицаите“, Василев бе близо до играта. След няколко години пауза, той се завръща към своята любов към баскетбола, и възражда тима на Спартак МВР, който също бе в „почивка“ от мъжките първенства през последните сезони.

„Всичко стана за около 10 дни. Бях част от мениджърския екип на ЦСКА, и този спорт винаги ми е бил на сърцето, и се радвам, че намерихме човек, който да отдели пари за спорт,“ сподели Гинко след като отборът бе представен официално като Casino Capitol Спартак МВР в сряда.

Причината за избора точно на Спартак от страна на спонсора е местоположението му в столицата. „Компанията е в София, а освен Лукойл и Левски, няма друг баскетболен отбор в София. Знаете историята на ЦСКА, и затова Спартак е клубът, с който стартираме. За момента е важно, че компанията пое ангажимент да дава пари за спорта, за младите момчета. Искаме да направим страхотен отбор,“ наблегна на това Василев.

„За момента ангажимент е поет за тази година, но нещата ще продължат по-дълго, защото хората са много сериозни, и това е тяхната цел,“ убеден е спортният директор в голямата цел – влизане в НБЛ догодина.

„В момента Борислав Арсов ще е треньор и главен мениджър, и продължаваме да търсим. Бяхме се спрели на Георги Давидов, но той избра Лукойл. Затова търсим млад треньор, който да има желание да работи с млади играчи, и ще чакаме,“ завърши Гинко Василев, обяснявайки, че много български баскетболисти сами са изявили желание да станат част от състава на Спартак за предстоящия сезон.

Спартак МВР набира и деца за Детско-юношеска школа, където треньори ще бъдат Красимир Драгоев и Петкана Макавеева.