Президентът на новия спонсор на мъжкия баскетболен отбор на Левски „Велдер Груп” – Иван Джиджев, заяви, че един от аспектите на съвместната дейност е децата да имат възможност да тренират и да растат здрави.

„Избрахме баскетбола, защото залата ни е предимно ползвана от колективни спортове – баскетбол, волейбол. Беше логично да пристъпим към такова партньорство, беше да е логично да е баскетбол”, заяви Джиджев по време на тържеството по случай спечелената преди седмица Купа на България.

„Изборът на такъв спорт и такъв отбор дава възможност залата действително да се ползва по-оптимално, тъй като при нас планирането е дългосрочно и ако винаги трябва да става на договорни начала е трудно да се прилагат гъвкави схеми, каквито ние прилагаме. Те ползват залата за тренировки във всеки момент, когато тя е свободна.”

„За мен голямата стойност и смисъл на подпомагане на подобни клубове е действително създаване на условие на нашите деца да спортуват и растат здрави. Трябва да се залага на собствени кадри, а не на чужденци, защото в един момент балонът се пука. Затова говоря за дългосрочно сътрудничество.”

„В момента ние имаме договор до края на сезона с клуба и нееднократно аз вече съм заявявал, че средствата, с които ние помагаме, се разпределят по тяхно усмотрение. Надяваме се част от средствата, които сме превели в Левски да се ползват и от юношеските отбори. Ако продължим в дългосрочен план, ние вече ще имаме и по-голямо участие във формирането на политиката на клуба, и аз ви обещавам, че това ще бъде основен приоритет”, каза още шефът на новия спонсор на Левски.