Шампионът на България по баскетбол ЛукОйл Академик бързо намери заместник на освободения Тим Пикет, информира официалният сайт на тима. Ръководството на "студентите" подписа договор до края на сезона с Тони Акинс.

Американецът с корейски корени трябва да пристигне утре в България и да се присъедини към новите си съотборници. От клуба ще направят всичко възможно, за да уредят новия си плеймейкър за срещата с Баронс от III кръг на Еврокъп.

Тони Акинс е роден на 3 юли 1980 година в Лилбърн (Джорджия). Той е бил част от колежа на Джорджия Тех в най-силното колежанско първенство - NCAA. Акинс бе част от тима на ПАОК през този сезон, но бе освободен през октомври.

Преди това, той е бил съотборник с Деян Иванов в КК Сплит в хърватското първенство. Там той оставя отлични впечатления, като завършва сезона под №1 по асистенции и е на второ място по този показател в Адриатическата лига.

Кариерата му е минала още през полските Ярослав и Стал Острава, френските Роан и Пари Баскет, турския Пинар Кършиака и руския Автодор Саратов. Акинс е изявен плеймейкър и трябва да запълни празнотата от разочаровалия Тим Пикет.

Довечера ЛукОйл гостува на Динамо Москва от 18.30 в среща от втория кръг на Еврокъп.