Американският гард на баскетболния Левски Маркъс Хол сподели, че се чувства горд да носи екипа на „сините” и да играя до състезатели като Васко Евтимов, Станислав Славейков, Стефан Георгиев и Асен Великов.

Хол за първи път ще играе в Европа, а снощи бе част от благотворителния турнир в зала „Универсиада” за набиране на средства за закупуване на баскетболни колички за атлети със затруднения.

„Чувствах се отлично. Винаги, когато може да си част от подобна благотворителна инициатива и да помогнеш на хора, които имат нужда, това те кара да се чувстваш добре. Имаше и по-млади момчета, и по-опитни състезатели, но всички се представиха сериозно и се получи добра надпревара”, коментира Маркъс Хол и добави:

„Ами, тук съм около две седмици и половина и се опитвам да свикна. За първи път ще играя извън Щатите и очевидно това е предизвикателство, но свиквам с момчетата, а и треньорът се грижи за мен, така че постепенно се приспособявам.”


- Какво ще кажеш за новите ти съотборници и за Левски?

- Чувствам се горд да нося този екип. Разбрах много за историята на Левски. Да играя с Васко, Станислав, Асен и Торо, които са сред топ играчите в България си е чест за мен да съм до такива баскетболисти. Знам, че те ще играят много здраво и аз ще съм с тях.

- Мислиш ли, че България е достатъчно голямо предизвикателство за теб и какво е мнението за нивото на баскетбола тук?

- Ами, определено е достатъчно голямо предизвикателство. В началото не знаех какво да очаквам, но тук има истински играчи - в първа дивизия, в София. Аз съм отворен човек и със сигурност като се върна вкъщи ще кажа, че тук има отлични състезатели.

- А какво ще кажеш за София? Вече две седмици и половина си в града.

- Много е различно. Аз съм от по-голям град, от Хюстън, а там има 5 милиона души, така че съм свикнал наоколо да има много хора, но тук ми харесва. Малко ми липсва планината, но и тук има хубава гледка и съм доволен.