Националният селекционер по баскетбол Тити Папазов продължава с опитите да привлече класен плеймейкър от чужбина за участие с тима на България в предстоящите допълнителни евроквалификации. Въпреки, че натурализацията на американеца от ЛукОйл Академик Ламонт Джоунс изглеждаше сигурна оказва се, че не е точно така. Издаването на български паспорт на гарда се бави, а причината е, че един от документите му все още не е напълно изряден.

Именно поради тази причина Тити вече мисли за евентуална натурализация на испанеца от ЦСКА Карлос Чери, който влезе във форма и прави силни мачове за „червените” напоследък.

„Карлос изяви желание. Обясних му всички подробности, че от участието му в националния няма никакви финансови облаги. Той е говорил със съпругата и агента си, но може би ще трябва да изчакаме да завърши първенство. Не знам какво ще се случи, но е по-лесно да се натурализира испанец, отколкото американец”, коментира самият Папазов, който сподели още, че от снощи има и друга идея – американец от Лариса, с който ще търси връзка и разговор днес.

Спортният директор Росен Барчовски също заяви, че Карлос Чери е добър вариант и за ЦСКА, и за националния тим, като евентуалното изваждане на български паспорт на испанеца е свързано с оставането му в ЦСКА и мнението на личния му агент, както разбира се и изрядността на документите му.