Макар и убедителна снощната победа за Берое над Спартак (Плевен) със 100:78 не се размина с поредните проблеми относно здравословното състояние на играч на отбора.  Центърът Терънс Дженингс първо падна лошо в първата част, а след полувремето стъпи накриво, което го извади от последните минути на двубоя. Високият американец напусна накуцвайки игрището след мача, като преди това лекарският щаб на отбора третира с лед проблемното място.

Очаква се днес Дженингс да бъде прегледан, като прогнозите са, че все пак всичко ще се размине само с ден почивка По-сложна е ситуацията с младия Ивайло Тонев. 20-годишният баскетболист е със съмнения за херния.

Още днес Тонев ще премине обстойни прегледи, за да бъде установен в детайли проблемът, който го тормози от известно време. Притесненията на всички в клуба са, че ако диагнозата бъде потвърдена, крилото трябва да се подложи на операция и да пропусне остатъка от сезона.

Ивайло Тонев не взе участие във вчерашния двубой. Далеч от позитивното е състоянието на Джеймс Уайт. Американецът е с киста в коляното, която му създава сериозни проблеми. Вчера крилото трябваше да бъде приет за операция, но внезапен вируса осуети плановете на отбор, баскетболист и лекарски екип. За отбелязване е, че все пак в последни 2-3 дни, преди разболяването, като че ли положението с Джеймс е една идея по-добро, което е лъч надежда за целия тим на Берое. 

Снощи старши треньорът Любомир Минчев призна, че Уайт липсва много на отбора и изрази надежда, че състоянието на американеца все пак може да се подобри и той да се завърне за плейофната фаза. Николай Стоянов е поредният липсващ в селекцията на старозагорци.

Баскетболистът тепърва навлиза в тренировъчния процес, след близо 10 дневна почивка поради мускулна контузия в прасеца. Националът се възстановява по специално изготвена програма, която включва постепенно увеличаване на натоварванията.

Списъкът с проблемни играчи се допълва от претърпелия тази седмица операция на носа Николай Титков. Младокът се завърна от Албания със счупване, което наложи лекарска интервенция. Ако всичко с възстановяването на играча върви по план, след десетина дни той ще се присъедини към заниманията на отбора.

Липсата на толкова играчи създава сериозни проблеми пред ротацията в тима. За това призна снощи и старши треньорът Любомир Минчев. Специалистът посочи, че създалата се ситуация прави следващите двубои изключително важни, за да може Берое да гарантира второто си място в редовния сезон на НБЛ още преди домакинството срещу Балкан на 24 април.  На 14-и април от 18:00 часа "зелените" гостуват на Ямбол.