„На всички ни е ясно, че трябва да имаме търпение и да вярваме на момичетата, да има атмосфера. Мисля, че с времето нещата ще станат. Наистина задачата е трудна, но аз силно вярвам, че ще успеем”, сподели помощникът на националния ни селекционер по баскетбол при жените Хосе Мария Бусета Борислава Мандур.

Испанецът Бусета ще наблюдава някои срещи от стартиращото в неделя Европейското първенство при дамите в Латвия, като ще се върне за следващия лагер на националките, който е насрочен за 18-ти юни в Самоков.

„Работим в една много добра атмосфера. Всички са положително настроени. Има добра мотивация за момичетата. Той дава шанс на млади състезатели, които преди не са били в националния отбор. Имаме много млади и перспективни момичета, които не бяха получавали шанс досега. Всеки състезател е мотивиран от само себе си да е в националния отбор. Бусета има подход към състезателките. Усеща се спокойствие и на лагера, и на мачовете. Сега искаме да видим нещата, които правихме на лагера, дали ще се получат. Показа се, че имаме значително подобрение в сравнение с първия мач. Тези отбори, с които играхме, бяха много добре подготвени, защото ще участват на Европейското първенство. Мисля, че резултатът е много положителен. Ще има нови момичета на лагера в Самоков. Имаме три контроли с отбора на Русия до 25 години”, коментира още Мандур.