Юношеският Левски записа втора много ценна победа на финалите на републиканското първенство в Самоков. След като победиха вчера Овергаз, днес „сините” надделяха и над друг директен съперник за влизане в четворката на турнира. Момчетата на Юлиан Аладжов се наложиха над Лукойл Академик с 67:57 и продължават без загуба. Предстоят им две сравнително по-лесни срещи с НСА и Спартак Плевен преди да се изправят срещу Черно море във вероятен сблъсък за първото място в група А на състезанието, пише bulgarianbasket.com.

Младите баскетболисти на Левски контролираха изцяло днешната среща с Лукойл Академик и съвсем заслужено се поздравиха с крайния успех. В по-голямата част от мача те имаха двуцифрен аванс, а в един момент дори разликата стигна 20 точки – 63:43 точно 7.59 минути преди края.

Лукойл Академик показа ужасна стрелба от зоната за три точки, като играчите на тима нито веднъж те не поразиха целта зад арката, от цели 15 опита. Освен това Левски имаше и предимство в борбата под коша – 36 срещу 30 борби.

Треньорите на Лукойл Академик бяха концентрирали изцяло играта в нападение върху двама свои изпълнители – Димитър Филипов и Калин Христов, които са част от мъжкия състав на „студентите”. Те завършиха повече от половината атаки на тима (35 от общо 59) и завършиха съответно с 12 и 25 точки. Христов добави и 10 борби за дабъл-дабъл.

За Левски Цветелин Иванов бе най-резултатен със своите 20 точки, а Васил Александров и Иво Славчев добавиха по 14. Само многото технически грешки в играта на „сините” – 19, не позволиха и още по-убедителна разлика в края.

Утре от 14.00 часа Левски играе с НСА, докато Лукойл Академик и Овергаз ще се срещнат в дербито на третия кръг с начален час 12.00. Първият мач за деня – Спартак Плевен – Черно море е от 10.00 часа.