Дебютантът Хасково 2012 предвкуси финала в НБЛ-жени, след като спечели третия мач от полуфиналната серия срещу първия в класирането на редовния сезон Нефтохимик 2010 като домакин с 68-57. По този начин баскетболистките на Елена Станкова направиха резултата в серията 2-1 победи и ще имат две възможности да я затворят в своя полза. При победа на бургазлийки серията ще се върне в Бургас, където ще се играе петият решителен мач.

 

Оспорвано начало на мача доведе до равенство след 7 минути игра, а до края на първата част домакините поведоха с точка – 20-19. Серия от 11-2 в началото на втората десетка за домакините ги изведе с 10 точки напред – 21-11. Те запазиха двуцифрена разлика до почивката. След подновяването на играта обаче освен че Алма Ковачевич извърши четвърто лично нарушение, Хасково имаше само един кош за цели 5 минути. Все пак отборът удържа водачеството до края на третата част за 51-45. Още в началото на последната четвърт хасковлийки направиха разликата двуцифрена, а след силна игра до средата на частта я направиха 12 точки. Домакините контролираха случващото се на терена до самия край и не позволиха разликата да падне под 10 точки.

 

Само 13 баскетболистки влязоха в игра за двата отбора – седем за домакините и шест за гостите. Ашли Гейлполучи контузия и въпреки че игра след нея, едва ли ще бъде в състояние да излезе на терена в утрешния мач.

 

Анита Тейлане записа дабъл дабъл от 17 точки и 13 борби за победата, като добави и 5 блока. 12 точки вкараАлма Ковачевич, а с 10 завърши Николина Николич.

 

За гостите 13 точки, 6 асистенции и 5 борби регистрира Олга Дубровина, 11 точки и 9 овладени топки добавиМария Желязкова, а по 10 вкараха Анна Соколан и Ашли Гейл.

Информация на bgbasket.com