След години отсъствие от европейската сцена баскетболният Спартак Плевен се завръща в клубните турнири на Стария континент. Плевенчани посрещат гръцкия Олимпия Патра утре от 18 часа в първи мач от елиминациите.

„Оптимист съм. Това са първите ни мачове в евротурнирите от дълго време. Запознати сме с тима на Олимпия Патра. Имат 4 американци и 2 литовци”, коментира старши треньорът Дарин Великов, който също така заяви: „Ние няма какво да губим. Дано да победим, защото двубоят утре е важен за нас и спонсорите ни. Искаме да играем с настроение и освободено. Срещата не е на живот и смърт.”

Дарин Великов сподели, че в града има интерес и се надява залата да е пълна и момчетата да направят добър мач. „Това ще е първото им евроучастие, а това е доста по-различно. Хриси Димитров е най-опитният в подобни битки, но не можем да разчитаме само на един човек. Дано да преодолеем напрежението. Нямаме проблеми засега. Тренираме в пълен състав”, каза още наставникът, който добави, че сега си спомня срещите от 1994/95-та година и успехите над Реал Мадрид и Партизан.

„Струва ми се, че това е една нова тръпка за играчите и те чакат сблъсъка с нетърпение. Ще съм доволен на добра игра, а ако победим ще съм много доволен”, завърши Дарин Великов.

Отборът на Олимпия Патра загуби последния си мач от гръцкото първенство като гост на АЕК Атина с 59:83 точки.