Работата по селекцията продължава в Лукойл Академик продължава с пълна сила. „Студентите“ обявиха името на поредния нов баскетболист в тима. Това е американецът Джъстин Нокс, който идва от тима на италианския Фортитудо Болон.

„Имаме удоволствието да съобщим името на четвъртия нов баскетболист, който ще облече шампионската фланелка от тази есен. Той се казва Джъстин Нокс (205 см, 1989 г.) и идва от италианския Фортитудо Болон (13,6 точки, 7,3 борби, 43 мача), с който печели Суперкупата на Серия А2 и достига до полуфиналите в местната лига“, пишат от Лукойл.

Нокс играе на позицията тежко крило, а преди Фортитудо е защитавал цветовете на турските Бурса и Маниса, Минск в Беларус, Брайт Найтс в Холандия. В колежанската лига е част от Алабама и от университета на Майкъл Джордън - Северна Каролина.

Джъстин Нокс е третото американско попълнение на "студентите" това лято след Далтън Пепър от италианския Риети и Кийт Клентън от гръцкия ПАОК, и общо четвъртото с привличането на Христо Николов, който се завръща в родното първенство след 8 сезона зад граница.