Националният център Николай Върбанов се връща в Левски и ще играе още сезон за „сините”, съобщи официалният сайт на клуба www.levskibasket.com. Това стана ясно след като той се е договорил с ръководството на клуба и днес започва тренировки с тима.

Младокът бе на проби в тима на Аркадия Лайънс от Австрийската Първа Бундеслигата и остави отлични впечатления в треньорското ръководство. 208-сантиметровият център игра 16 минути в контрола за австрийския тим и завърши с 9 точки, осем борби, асистенция и открадната топка в контрола срещу Ст.Пьолтнер, спечелена с 91-72. След това Върбанов е получил изгодно предложение за договор, но самият той е пожелал да се върне в Левски с оглед високите амбиции на „сините” през тази година и участието им в Еврохолд Балканската лига.


23-годишният център игра 42 мача с Левски през изминалия сезон и отбеляза средно по 4.8 точки, а освен това грабна по 3.9 борби. През лятото бе част от националния тим и участва в три от квалификациите за Евробаскет 2009 в Полша.

Левски се готви за утрешното дерби с отбора на Спартак в Плевен от втория кръг на Националната Баскетболна Лига. Ръководството на тима ще направи всичко възможно Николай Върбанов да бъде картотекиран днес и утре да бъде част от тима на мача в Плевен.