Николай Господинов е новият треньор на Дунав 2007. Той поема щафетата от напусналия Румен Шопов и ще води отбора през следващия сезон 2008/09. Игралият през последната година в русенския тим Господинов завърши треньорската школа към НСА в София през това лято с отличен успех и вече има лиценз да води отбора, съобщава BulgarianBasket. Въпреки всичко той все още не се е отказал от варианта да помага на русенския тим и на терена. По всяка вероятност той ще бъде регистриран и като играч, ако не се намерят добри попълнения на позиция „4” за предстоящия шампионат.

В своята кариера като играч Господинов е играл в ЦСКА, Видабаскет, Спартак МВР, Левски, Рилски Спортист и Дунав 2007. През изминалия сезон той участва в 31 мача за русенския тим, в които прави по 10.4 точки и 4.2 борби средно на мач.

През миналата година Дунав 2007 стигна до първия кръг на плейофите в страната, но бе елиминиран от Рилски спортист с 0-2. Сега амбициите на новия старши треньор са да направи такава селекция, че да играе сериозна роля във втората А група.

В състава сигурни за новия сезон са Калоян Костов, Мартин Славов, Ивайло Касабов и Милен Димитров, както и няколко от младите русенски таланти от юношеския тим. В понеделник отборът стартира подготовката си за предстоящата състезателна година, а Господинов има все още работа по селекцията на отбора.