Отборът на Нефтохимик 2010 до голяма степен си осигури първото място в редовния сезон в женската НБЛ. Тимът успя да надиграе шампиона Дунав 8806 за трети пореден път този сезон след 91-76 у дома в Бургас. Така Нефтохимик продължава да е убедителен лидер в шампионата и има 15 победи от 15 мача и на практика до голяма степен си осигури първото място в редовния сезон. За да отстъпи от него в оставащите мачове тимът трябва да загуби поне четири пъти, а Дунав да вземе всичките си двубои, пише bgbasket.com. До момента русенки са втори с 11 успеха и 3 поражения, а в следващия кръг приемат Левски в сряда (23 януари). В същия ден пък бургазлийки ще гостуват на Монтана 2003.

Гостите от Русе имаха по-често аванс в първата част, като той не бе по-голям от 4 точки. Решаващи се оказаха следващите две части, в които домакините измъкнаха успеха. Първо бургазлийки поведоха с 4 точки след серия от 8-0, а малко след това при 6 поредни точки преднината им стигна до 10. Поредна серия от 8-0 малко след началото на третата част вдигна разликата до 15 точки и до края домакините не срещнаха проблеми. 

Основната разлика между двата тима дойде при стрелбата от тройката. И домакини и гости имаха 17 опита от тази зона, но Нефтохимик успя в 11 от тях, а Дунав в 5 или съответно за 65% и 29%.

Най-резултатна за победителките стана Олга Дубровина с 24 точки, а тя се отчете и със 7 асистенции. Тани Робинсън 19 точки, 7 борби и 6 асистенции, а Мария Желязкова игра на ниво и приключи с 18 точки и 6 борби.

За гостите от Русе с 20 точки и 8 борби приключи Аманда Джонсън. Мерика Андерсон се отчете със 17 точки, а дабъл дабъл от 14 и 17 борби направи Кристина Сантяго.