Нефтохимик 2010 победи Берое Стара Загора като гост с 59 точки разлика – 92-33, при това без двете си американки, пише bgbasket.com. Отборите се срещнаха на старта на четвъртия дял от редовния сезон в НБЛ-жени, а старши-треньорът на бургазлийки Петко Маринов бе дал почивка на Ашли Гейл и Тани Робинсън, които имат проблеми и играха с контузии на турнира Купа България. Още от началото гостите се откъснаха напред и непрестанно увеличаваха разликата. Те продължават да са на върха в класирането с 18 победи и загуба, а старозагорки са предпоследни с 5 успеха и 14 поражения.

Берое Стара Загора не вкара нито един от 18-те си опита от тройката, а общата му успеваемост от игра беше 22% срещу цели 57% на съперника. Нефтохимик спечели борбата под коша с 43-29 и превъзхождаше противника си във всички статистически показатели.

Олга Дубровина се приближи до трипъл дабъл за победителките – 34 точки, 11 борби и 7 асистенции, а с 28 точки, 13 борби и 5 отнети топки се включи Вийве Кай-Ребане.

За домакините нито една баскетболистка не върши с двуцифрен актив, като най-резултатна с 8 точки бе Ралица Нанева, а 6 добави Дафни Фрийсън.

В следващия кръг от НБЛ-жени Нефтохимик 2010 посреща Рилски спортист, а Берое Стара Загора гостува на Левски.