Треньорът на Балкан Ботевград Небойша Видич изрази щастието си след спечелената шампионска титла на България. Балкан победи Рилски спортист с 66:54 и с 3:1 успеха във финалната серия триумфира с отличието.

„За мен това си е защита на титлата. Аз не бях тук в последните две години. Всичко е благодарение на тези момчета. Много съм щастлив, че моят отбор игра най-добрия си баскетбол през май и юни. Смятам, че ние заслужихме титлата. Това е една изключителна група, заедно с целия щаб“, заяви Небойша след последния мач от серията Видич.

Генералният мениджър на Балкан Сашо Везенков коментира: „Шампиони сме отново след две години. Видяхте каква е атмосферата. Това е най-баскетболният град. Много искам да благодаря на всички. Без помощта на хората от Ботевград това нямаше да е възможно. Догодина ще имаме още по-добър отбор. Да се насладим първо на успеха, а после ще говорим за догодина.“

„Тази титла е сбъдната мечта за мен. Сега я постигнах и малко бреме падна от гърба ми. Благодаря на моя физиотерапевт, защото той се грижи за мен след всяка една контузия и всяка операция. Той е моят спасител. Няма време за почивка, защото предстоят мачове с националния отбор“, каза пред Max Sport 2 баскетболистът на Балкан Станимир Маринов.

„Със сигурност Ботевград се превърна във втори дом за мен. Това ми е четвърта година и втора титла за мен. Имахме и тежки моменти, но много се радвам за града, за хората. Сезонът беше изключително дълъг и тежък, но завърши по най-добрия начин. Мисля, че най-трудната ни серия беше срещу Академик Пловдив. Успяхме да се вдигнем и направихме една огромна крачка от миналия месец досега. Мисля, че спечелихме със защита. Тук се чувствам като у дома си“, заяви друг от състезателите на Балкан Димитър Димитров.