Националната баскетболна лига да запази настоящия си формат. Това реши Общото събрание (ОС) на клубовете на НБЛ на свое редовно заседание.

Клубовете се обединиха около запазването на формата на управление на организацията, като функциите генерален мениджър на НБЛ ще продължи да изпълнява президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

Общото събрание реши единодушно да отпадне от структурата на НБЛ настоящият орган - Надзорен съвет.

Новият шампионат в НБЛ ще започне на 5 октомври, а заявки за участие се приемат до 15 юли. До 15 август всички клубове ще трябват да погасят и задълженията си.

ОС на НБЛ се обедини около формат за Купа на България - четвъртфинали и Финална четворка, провеждането на които да се случи в началото на февруари в рамките на 10 дни.

Без български участници в Балканската лига догодина

Обсъден бе и Мачът на звездите, като единодушно бе прието провеждането му в градове, в които няма отбори от НБЛ, с цел промотиране на баскетбола и привличане на по-голям интерес от страна на зрители и спонсори.

Организацията му да се проведе от страна на БФБаскетлор, като всички приходи от него да бъдат използвани за целта. Дата на Мач на звездите – след финала за Купа на България или около Коледа, според календара на НБЛ за сезон 19/20.

Направен бе финансов и оперативен отчет на НБЛ за отминалия сезон, който бе приет единодушно от Общото събрание.