Президентът на Рилски спортист инж. Петър Георгиев бе избран за председател на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), а през новия сезон 11 отбора ще спорят за титлата. Това реши на днешното си заседание Общото събрание на лигата.

Единодушно бе прието да се увеличи броят на отборите в елитното баскетболно първенство на България, като бе решено той да не надвишава 12. Точно 11 клуба подадоха в срок заявки за участие в шампионата през сезон 2022/2023, като освен десетте тима от миналия сезон, заявка подаде и ЦСКА.

Така тази година в НБЛ ще играят отборите на Академик Пловдив, Балкан, Берое, Левски, Рилски спортист, Спартак Плевен, ЦСКА, Черно море Тича, Черноморец, Шумен и Ямбол.

Общото събрание на НБЛ прие предложението да отпадне правилото за изпадане в по-долна дивизия на последния в класирането. И през новия сезон първенството ще се проведе в познатата схема – три етапа на разменено гостуване през редовния сезон и плейофи.

Двубоят за Суперкупата на България между шампиона Балкан и носителя на Купата на България Рилски спортист ще се проведе на 4 октомври.