НБА легендата Мъгси Богс се очаква на Мача на звездите във Варна на 21 март. 160-сантиметровият бивш баскетболист е най-ниският състезател, участвал някога в най-силното първенство на света. 45-годишният Богс прекара по-голяма част от кариерата си в Шарлът, като се оттегли от професионалния спорт през 2001 в Торонто. Той се пробва и на треньорското поприще, като треньор на дамския тим на Шарлът, но в момента работи в управленския щаб на мъжете.

От организаторите на българския Мач на звездите обявиха, че агентът, който посредничи между тях и Богс, е изпратил писмено потвърждение, че легендата ще пристигне във Варна, но все още не е подписан самият договор.

Ако Мъгси Богс вземе участие в инициативата, то той ще проведе няколкочасов камп за деца преди Мача на звездите, а след това ще хвърли първата топка в същинския двубой, и ще е част от журито на Конкурса за забивки.

Резервния вариант на Богс е не по-малко популярна личност от НБА историята – екс-гардът на Ню Йорк Никс Джон Старкс. Старкс се оттегли от Лигата през 2002 година, но продължава да работи в организацията на Никс.