Отборът на Рилски спортист няма да срещне македонския Фени Индъстрис, както бе предвидена схемата на полуфиналите на Балканската лига по баскетбол. Според една от точките в наредбата на надпреварата, ако има два отбора от една и съща страна на този етап, то те се срещат помежду си в единия полуфинал, съобщава bulgarianbasket.com. След като Фени Индъстрис и Фершпед Работнички се озоваха във Финалната Четворка, то те ще сформират автоматично едната полуфинална двойка от състезанието.

По този начин за Рилски спортист ще остане победителя от двубоя Мега Хипо Лизинг и Суислайън Таково, които все още не са стартирали своята серия. Мачовете си помежду си двата сръбски отбора ще изиграят на 6 и 10 март. Суислайън е фаворит от двойката, и определено е по-силен противник от Фени Индъстрис, което прави наредбата по-негативна за Рилски спортист. Ако самоковлии се изправят срещу тима от Таково, това ще срещне лидерите в двете групи на турнира от редовния сезон.

Финалната четворка на Балканската лига ще се играе на 24 и 25 март, а все още предстои да се определи кой ще бъде градът-домакин на събитието.