БК Черно море Порт Варна направи тази сутрин първа тренировка след завръщането си от Белград, където миналата седмица изигра 3 контролни срещи. Варненци записаха една победа и 2 загуби в контролите. В първия мач възпитаниците на Денислав Коцев се наложиха над ФМП Железник със 76-74. Във втората отстъпиха срещу елитния руски Енисей Красноярск с 67-73. В третата „моряците” загубиха срещу ФМП във втората си контрола срещу този тим с 69-94. Трите мача бяха изиграни в рамките на два дни и половина, като за последния двубой варненци имаха прекалено малко часове за възстановяване, тъй като той се игра по обяд в събота. В щаба на варненци не можеха да използват Джордже Тресач, тъй като е имал проблеми с коляното. Той е бил на ядрено магнитен резонанс в Белград и се очаква до вяколко дни отново да е в игра. На сърбите в тима е дадена малко по-дълга почивка и те ще подновят подготовка във Варна утре.

Ето какво разказа за контролите наставникът на БК Черно море порт Варна Денислав Коцев:

„Доволни сме от представянето, тъй като срещнахме два много силни съперника в Белград в рамките на 2 дни и половина. Първият мач бе срещу втория отбор на Цървена звезда ФМП Железник. Той е съставен от най-перспективните момчета на Цървена звезда, подсилени с 4-ма 25-27 годишни опитни играчи. Много бърз организиран отбор, цял мач заложиха на преса, но и нашите момчета играха добре. Победихме с 2 точки, което е голям успех, тъй като досега ФМП Железник бяха с 8 осем поредни победи. Факт е, че след нашия мач ги наказаха и ги накараха да тренират допълнително час и половина.

Вторият ни съперник Енисей Красноярск много ни впечатли с визитката си. Треньорът на тима е бил помощник на Пешич начело на Сърбия, когато става световен шампион. Правят впечатление състезателите Коста Перович-217 см, бивш национал на Сърбия, бивш играч на Барселона, центърът на националния отбор на Босна Елмедин Киканович, отделно имат силни руснаци и двама американски гарда”, разкри Коцев като посочи Кори Фишер и Алекс Ренфро.

Наказателна тренировка за ФМП Железник след загубата от Черно море порт Варна

източник: Gong.bg

„Много здрав отбор. Отначало имаше лек респект, особено за нашия млад център Александър Андреевич, който тези противници ги беше виждал само по телевизията. Премина ни смущението. След една бърза игра до последната минута резултатът беше 67-67. Просто в мач, който изтървахме 16-17 тройки го загубихме с 6 точки. Ако си бяхме вкарали 2-3 стрелби от тройката, може би щяхме да победим. Получи се страхотен мач, момчетата показаха страхотен дух, поздравления за тях.

„За последната ни контрола вече нямахме сили, тъй като мачът ни с Енисей завърши в 21 часа и на другия ден в 12 часа излязохме пак срещу ФМП Железник, които вече бяха много концентрирани, бяха си отпочинали. Ние играхме като на забавен кадър. Явно умората си каза думата, както в третия мач с Куманово в Македония, нещо подобно се случи. Имахме за възстановяване само 12 часа, което не е достатъчно”, разказа още треньорът на БК Черно море порт Варна.

В края на другата седмица варненци предвиждат контроли евентуално с Левски и Спартак Пл, а на 12 октомври с Ямбол, но всичко е въпрос на преговори между ръководствата.