Баскетболния Левски бе глобен с общо 2610 лева след доклада на дежурния представител на дербито с Лукойл Академик, което се игра на 17 октомври в зала „Универсиада”.

Клубът ще трябва да плати 360 лева за навлизане на наставника Тити Папазов в съблекалнята на съдиите без разрешение на дежурния представител.

„Сините” ще отнесат парични наказания и за изявления с обидни оценки, както и заради запалените факли от част от феновете по време на двубоя със „студентите”, обявиха от баскетболната ни федерация.


Ето и официалното съобщение от родната централа:

„Във връзка с получен доклад на дежурния представител, Тодор Добрев, от среща # 3,проведена на 17.10.2009 г. между отборите на БК Левски и БК ЛукОйл Академик се отсъждат следните наказания:

1. За навлизане на старши-треньора на БК Левски, Константин Папазов, в съблекалнята на съдиите без разрешение на дежурния представител, съгласно чл. 34 от Дисциплинарния Правилник на БФБ – 360 лв.

2. За изявление с обидни оценки, уронващи престижа на длъжностни лица, съгласно чл. 28 от Дисциплинарния Правилник на БФБ – 250 лв.

3. За запалване на трибуната преди, по време или след среща на димки, факли, бомбички, други пиротехнически средства или запалими предмети, съгласно чл. 42.32 от Наредбата на НБЛ – 2000 лв.”