Контузията на крилото на Спартак Плевен Роб Престън не е толкова сериозна, колкото бяха първоначалните опасения. Американецът получи неприятна травма по време на последния шампионатен мач на плевенчани в София срещу Левски. Той напусна терена във видими болки и не успя да доиграе срещата.

След направените му обстойни прегледи стана ясно, че контузията на лявото коляно на Престън не е тежка и няма скъсани връзки. През седмицата бившият играч на Левски ще стартира рехабилитация, и се очаква след няколко седмици да е готов за игра.

„Чувствам се добре, няма нищо разкъсано. Но се нуждая от почивка, тъй като не мога изобщо да стъпвам на левия си крак, доста боли,” коментира Престън. „Все още не е ясно точно колко ще отсъствам, първо трябва да видим как ще започне възстановяването. Надявам се да съм готов навреме за Купата на България.”

Срещу Левски Роб Престън игра само 12 минути, но по принцип записва около 28 средно на мач. Той е един от титулярните състезатели в състава на Дарин Великов и отчита по над 13 точки и повече от шест борби средно на мач.