Над 300 деца от 10 училища в София потвърдиха участие за Коледния турнир на баскетболен клуб Левски. Той стартира в неделя, 20 декември от 9,00 часа в столичната зала Универсиада, като закриването е предвидено за 15,00 - 15,30 часа. Тогава участие в турнира ще вземе и мъжкият тим на сините. Баскетболистите на треньора Константин Папазов ще покажат сръчности на малките си последователи.

Мачовете в Универсиада ще са на 2 игрища. Децата ще бъдат разделени на 1-ви и 2-ри клас и 3-ти и 4-ти клас. В обедната почивка всички малки баскетболисти ще получат детски менюта, подсигурени от КFC. Фирмата се отзова на поканата на баскетболен клуб и се включи в организацията. Всички участници в Коледния турнир ще получат медали, календари на Левски и баскетболни списания.

„За нас този турнир е от изключителна важност, защото с него поставяме основата на голям проект. Надявам се тези 300 деца да останат в спорта и баскетболен клуб Левски и „Велдер груп” да имат основен принос за това”, коментира президентът на носителя на Купата на България Иван Джиджев.