Гостите на бенефиса на футболния съдия Цветан Георгиев са събрали над 1500 лева за спешното лечение на спортния журналист Рачо Колев.

“Благодаря на всички мои приятели, които подадоха ръка на Рачо. Призовавам всички добри хора да отворят сърцата си и да помогнат. Нека помогнат на Рачо или на друг човек в нужда, защото няма по-хубаво нещо от това да разбереш, че човешката добрина я има. Така, както видях аз по време на бенефиса си. Още веднъж, благодаря ви, приятели! Благодаря и на тези, които тепърва ще помогнат с каквото могат. И те ще са наши приятели. Но нека в този момент всички бъдем приятели на Рачо, който има спешна нужда от нас”, призова реферът Цветан Георгиев след прекратяването на 18-годишната си кариера.

Колегата Рачо Колев страда от рядката еритроцитна левкемия, която засяга червените кръвни телца. Начинът да се пребори с болестта е да премине през химиотерапия, а след това се нуждае от трансплантация на костен мозък, която може да бъде извършена в Истанбул.

На 26 декември той беше приет по спешност в клиниката "Джон Хопкинс" в турския град, където започна с новия курс на химиотерапия. Цената му е 25 000 евро. Ако се повлияе добре от терапията, Рачо ще се нуждае от незабавна трансплантация на костен мозък, която струва 150 000 евро.

Той и майка му не разполагат с тази сума. Тя обаче е необходима непосредствено след края на химиотерапията, за да може жизненоважната трансплантация да бъде извършена веднага.

Рачо води битката на живота си, но е важно да знае, че не е сам в нея. Нека заедно му покажем това! Вече можете да дадете своя принос за оздравяването на Рачо и с дарителски SMS с текст - DMS RACHO - на номер 17 777 (за трите мобилни оператора на цена 1,20 лв с ДДС).