Националният ни тим за жени до 20 години заминава за унгарския град Шопрон, където ще проведе 5 дневен лагер и ще изиграе 2 или 3 контроли с домакините като част от подготовката си за Европейското първенство от 13-и до 22-и юли, което ще се проведе именно в България.

Веднага след завръщането си от Унгария, националките ни, водени от Тина Димитрова с помощник Албена Брънзова отиват на турнир в Истанбул с участието на Русия, Германия и Турция. Преди самото първенство отборът ни ще има още приятелски срещи – с Израел и Турция.

„Амбициите ни са големи. Имаме възможност за достойно представяне. Надяваме се на добро класиране”, сподели старши треньорът Тина Димитрова, която съжалява, че не може да използва Радослава Бъчварова, която има лятна сесия в Щатите. В състава обаче са момичета като Екатерина Димитрова, Теодора Ангелова, Мария Цанкова, Жаклин Златанова, Веселка Тодорова, Димана Георгиева и Лиляна Илиева.

„Не можем да се оплачем от липса на контроли. Избрах за помощник Албена Брънзова, тъй като тя може да помогне с опита си на високите състезателки в националния”, заяви още Димитрова.

България е в група с Украйна, Германия и Франция на Еврошампионата, като мачовете с Украйна и Франция ще са в зала „Универсиада”, а с Германия - в „Христо Ботев”.