Националният ни тим по баскетбол продължава с подготовката си за Европейското в Полша. Състезателите направиха двустранна игра тази вечер в зала „Триадица” в София, която селекционерът Пини Гершон изгледа от трибуните. Треньорите бяха разделили играчите на два състава, които бяха водени от асистентите на Гершон – Тити Папазов и Любо Минчев.

При „сините” на Тити бяха близнаците Деян и Калоян Иванови, Андре Оуенс, Стефан Георгиев-Торо и Чавдар Костов, както и Станислав Славейков и Асен Великов. „Белите” на Любо Минчев бяха в състав –Тодор Стойков, Филип Виденов, Ърл Роуланд, Митко Ангелов и рожденикът днес Тенчо Банев. В тима бяха още Бойко Младенов, Златин Георгиев и Божидар Димитров.

Баскетболистите се хвърлиха здраво в импровизираната контрола, като победата отиде при водените от капитана Тодор Стойков тим на „белите” със 108:99 точки. Старши треньорът Пини Гершон наблюдаваше от трибуните и от време на време даваше указание на някой от играчите.

Васко Евтимов не взе участие в проверката, защото продължава да бъде тормозен от травма. От едната пейка двустранната игра изгледа и Иван Лилов, който претърпя операция на челюстта, като последните прегледи показват, че възстановяването му ще отнеме малко по-дълго от очакваното.

Следващата официална контрола на България е срещу Русия в понеделник. Настоящият европейска шампион пристига в неделя у нас за два приятелски мача с националния ни отбор.