Младежкият ни национален отбор по баскетбол до 20 години завърши на 8-мо място на Евробаскет 2007, който се провежда в Словения и Италия. Момчетата, водени от Иван Чолаков и Петко Делев, паднаха от Турция с 88:97 в последния ден от турнира, съобщава bulgarianbasket.com.

Двата отбора тима бяха заложили на резултатната и красива игра, като не отделяха много внимание на защитата и доставиха удоволствие на публиката в италианската зала Палабигот в Гориция. Все пак това бе осмия мач в последните десет дни както за нас, така и за турския тим, и умората си каза думата.

Най-резултатен баскетболист в мач стана гардът на Лукойл Академик Чавдар Костов с 26 точки, а центъра на Черно Море ИГ Николай Колев записа 21 точки. Двамата състезатели добавиха по 6 борби в актива си. Добър мач направи и изгряващата звезда на варненския баскетбол Божидар Аврамов с 15 точки и 5 асистенции.

Центъра на Фенербахче Юлкер Огюз Саваш вкара 18 точки за Турция.

Чавдар Костов завърши на второ място при реализаторите с 18.3 точки средно на мач, Любомир Лилов е четвърти по откраднати топки с 2.25 на среща. Със своите 281 минути за 8 мача Чавдар Костов оглави класацията за най-дълъг престой на игрищата в Словения и Италия по време на цялото първенство.