Старши треньорът на баскетболния Лукойл Желко Лукаич заяви по повод жребия на тима за 1/16-финалите на Купа УЛЕБ.

„Сигурно е, че противникът не е лесен, тъй като е спечелил второто място в своята група. Нямам все още пълна информация, но в следващите дни и това ще стане. Ще потърся в Кьолн Дражко Проданович и Саша Обрадович, а и ФМП Железник, които бяха в група с тях. Между другото, Вентспилс играе силно в УЛЕБ и с Хемофарм съм ги срещал. Имат добра селекция и страхотна баскетболна атмосфера. Ние обаче имаме своите шансове и започваме да търсим информация. Лошото е, че ако продължим отиваме на Динамо Москва в следващия кръг. Имаме много тежък жребий за осминафиналите. Най-важно е обаче да подходим сериозно и да покажем добър баскетбол”, каза сърбинът след като разбра името на съперника – Вентспилс и продължи:

„В момента не мисля за Динамо, а и никой не трябва да мисли. 19 февруари е първата дата, за която ще се подготвяме. Дано да сме здрави и всичко да е наред, пък каква ще е ситуацията след това ще видим после. Не мисля за Динамо, който е фаворит въобще в турнира, мисля само за Вентспилс. Лукойл е домакин в първия мач на 19-и, а на 26-и сме гости във Вентспилс. Мисля, че досега демонстрирахме добър баскетбол и имаме добър тим. Определено няма да ни е лесно с Вентспилс. Ще потърсим информация и от Рига. Наистина е най-важно е да се представим на ниво и да докажем, че не сме отбор втора категория. На никой няма да му е лесно с Лукойл.

- Ще пътувате за контроли в Македония, така ли е?

- Да, пътуваме утре. Решихме да играем тези две срещи. Имаме контузени, а и още не сме попълнили мястото на бразилеца Мурило да Роса. Искаме да поддържаме форма и да отиграем някои варианти. Ще играем в Кавадарци и Скопие.

- Знаем за проблема на Ненад Чанак. Как са другите играчи?

- Ами и аз чакам информация за състоянието на Чанак, който е на преглед при д-р Георгиев заедно с нашия лекар. Тенчо Банев и Ристе Стефанов имаха проблеми, но тренираха сутринта. Надявам се, че всички ще са добре до 19-и.