Много важна победа постигна отборът на Евроинс Черно море като гост на ОКК Београд с 92:87, в първия четвъртфинал между двата състава в Балканската лига. Успехът на чужд терен дава сериозно преимущество на „моряците”, които ще са домакини на реванша след седмица. Окрилени от бронзовите медали в турнира за Купата на България, спечелени миналата седмица, днес момчетата на Даниел Димитров показаха отново много силна игра и можеха да си тръгнат с още по-голяма победа от Сърбия.

След първите 10 минути варненци водеха с три точки – 26:23, но страхотна втора четвърт им даде аванс от цели 12 на почивката – 50:38. Младите играчи от школата на Черно море отново съставиха ядрото на отбора, и всъщност освен Хрисимир Димитров и Димитър Мираковски, бяха в основата на успеха. Само през първото полувреме Тихомир Желев наниза 12 точки, а Александър Янев реализира три точни изстрела от тройката.

Стрелбата на Черно море като цяло вървеше много успешно, и бе най-сериозното оръжие в арсенала на варненци. Въпреки опитите на домакините от ОКК да намалят изоставането си, в един момент авансът на „моряците” стигна дори 15 точки. Моментно отпускане в редиците на Даниел Димитров обаче позволи да бъдат реализирани пет бързи точки за съперника, и преднината се стопи до една пет точки при 68:63. Силен край на третата част все пак върна нещата към двуцифрен актив за тима от Варна – 74:63 след 30 минути игра.

В самото начало на последната четвърт авансът на Черно море стигна и до 16 точки, но нова силна серия на домакините пак върна интригата до пет. До края на двубоя варненци се опитваха да дръпнат с още няколко точки, но сърбите ги връщаха до въпросните пет, за да се стигне до финалния резултат 92:87 в полза на Евроинс Черно море.

За победителите най-резултатен беше Тихомир Желев с 19 точки, към които добави и 7 асистенции. 16 точки, 5 асистенции и 4 борби записа Хрисимир Димитров, а с по 14 се включиха Александър Янев и Игор Бакович. Всички резерви, появили се в игра, се разписаха за Черно море, а на терена не влязоха само Симеон Илиев и Крум Дойчинов. Капитанът на тима Симеон Ценов не пътува до Белград.

За ОКК Белград най-резултатен беше Драган Митрович с 20 точки, 6 асистенции и 5 борби. Съименникът му Драган Крушич му партнираше с 19 точки и 5 борби, а 15 точки добави Бранко Анджич.