Мъжкият баскетболен Дунав започва тазгодишното си участие в шампионата на "А" група с домакинство. Това отреди тегленият жребий за програмата във втория ешелон при мъжете.

На 19 октомври момчетата на Николай Господинов посрещат тима на Шумен в залата в русенския квартал "Здравец". Във втория кръг те гостуват на Видабаскет във Видин на 26 октомври.

Жребият е определил програмата за календарната 2014 г., която предвижда мачове всяка седмица без прекъсване от 19 октомври до 21 декември. Очаква се в по-късен етап и уточняването на датите до края на шампионата в "А" група през пролетта.

Общо 11 са съперниците на дунавци през сезон 2014/2015. 4 от тях носят името Академик. Те са от Варна, Пловдив, Благоевград и София, като последният е на практика дублиращият състав на Лукойл Академик. Рилски спортист също участват в "А" група с отбор, съставен от младежи от самоковската школа.

Другите участнци във втория баскетболен ешелон при мъжете са - Чавдар Троян, Чардафон ЧЦ 2014 Габрово, Делфин Бургас и Икономически университет Варна.

Междувременно продължава продажбата на абонаментни карти за сезон 2014/2015. Както вече съобщихме, те ще са с цени 70 и 100 лв. в зависимост от местата в залата в квартал „Здравец“. Картите ще важат за срещите на шампионките от „Дунав 8806″ в НБЛ-жени и за мачовете на мъжкия „Дунав“ в „А“ група. Ако феновете желаят да си запазят местата от предния сезон, ще трябва да представят картата, която са имали за 2013/2014 г. Всички желаещи да закупят карта, могат да се свържат с Димитър Петров на тел. 0878 548 806.