Новата звезда на баскетболния Левски Филип Виденов сподели вижданията си преди повторния си дебют за тима. Той сподели пред камерата на Нова Телевизия как се е стигнало до договора с тима на Тити Папазов. 

"Достатъчно чаках за хубава оферта, не се получи по една или друга причина. Това е един напълно нормален вариант. Левски имаше нужда от помощ, аз също и взаимно можем да сме си изгодни. Надявам се и да помогна в този тежък момент, защото това не е нормална ситуация с един от най-великите отбори в страната." 

"Условия не съм имал, за мен е достатъчен фактът, че ще мога да играя. Общо взето сме на отворен договор. Ако излезе нещо по-добро, ще имам възможност да си тръгна по мое решение." 

"Не съм съвсем свободен агент, имам си договор. Имам опция, ако искам да напусна, да го направя. Има си условия и от моя, и от тяхна стана, но аз съм тук и ще играя." 

"Мога да допринеса с опит и надявам се с добра игра. Надявам да се допринеса за по-лесни победи. За мача с Лукойл-Академик мога само да ги поздравя. Честито на момчетата за този мач." 

"Свърши ми договорът с руския ми отбор и не се споразумяхме за следващ контракт, а и те имаха проблеми с парите. Други оферти съм нямал, не ме заинтересуваха. Времето си минава и затова се озовах тук", сподели Виденов. 

Той коментира и темата с националния отбор. Според него политиката на федерацията е сбъркана, а самият той не вижда възможност да се върне при "трикольорите" догодина, когато ще е на 36 години. 

"За всичко в националния отбор си има причини и те не са скрити. Кат цяло политиката е грешна, друго няма какво да кажа. По-старите направихме достатъчно, за да се върнем на европейската сцена, но малко или много това се размива. А мисля, че имаме талант, за да сме нагоре." 

"Целият баскетбол може да стане по-добре, ако младите се подтикват да получават повече шанс. Но всичко е в един омагьосан кръг. Аз не съм човекът, който да говори тези неща, просто отстрани така ми изглежда." 

"Вече не бих се завърнал в националния отбор. Достатъчно съм дал, а пък да се завръщам на 36 години в тима не е сериозно. Аз се чувствам добре, бих могъл да се пусна в някои мачове, но няма смисъл", сподели Виденов пред Нова Телевизия.