След като разкри, че още няма конкретни оферти, Александър Везенков призна, че след края на пандемията ще говори с Бруклин Нетс дали да отиде да тренира в Щатите с отбора, който държи правата му от Драфт 2017 и за настоящия сезон.

"Преди да почне пандемията се бях замислил и говорихме да отида да тренирам в САЩ. Но с това извънредно положение не може да стане. Ще видим какви ще са приоритетите и какво те ще кажат", сподели Везенков пред БНТ.

Бруклин е длъжен да заяви плановете си за българина за новия сезон 2020/2021, ако иска да запази правата му.

"Дори да си Майкъл Джордан, имаш нужда от своите съотборници. Баскетболът е отборен спорт и трябва да вземеш 100% от своите съотборници, за да успееш. Винаги ми е много приятно да играя с момчетата в националния отбор, но ако нещата се запазят така, трудно отборите от Евролигата ще освобождават играчите си за квалификациите," допълни крилото.

На въпрос какво би попитал своя пример за подражание Дирк Новицки, Везенков отговаря така:"Искам да го попитам как е останал 20 години в един отбор и град, и как е стигнал до титлата с отбор, който не е фаворит", завършва той.