Александър Везенков ще заиграе в българското първенство. Той ще вземе участие в Е-баскет Лигата, която Федерацията организира по време на принудителната пауза заради пандемията. Крилото на Олимпиакос избра отбора на Балкан за виртуалния турнир.

„Не мога да кажа, че съм мастър, както викат, че играя по цял ден, но се забавлявам. Харесва ми да играя на плейстейшъна. Така хората ще имат шанс да поиграят, да се позабавляват. Поне този стил баскетбол да е по-близо до нас. Инициатора го е направил, така че всички да се забавляват и баскетболът да е колкото се може по-близо до нас. Но ще е интересно. Ще могат да играят момчета и момичета от цяла България, с различни отбори от НБЛ, от А група, от Аматьорската. Ще бъде нещо много интересно. Надявам се хората да могат да се наслаждават на това“.

Според Александър Везенков моментът, в който сме сами не е за подценяване.

„Винаги се оплакваме, че нямаме време от ежедневието, много пътувания. Сега, мисля че е много добър момент да опознаем отново нашите близки, себе си, да прочетем и някоя друга книга, да изгледаме някой сериал, за който нямаме време, когато тренираме. Мисля, че има много неща, които може да са от полза след тази карантина. Най-важното е да няма повече жертви,  да няма повече нови случаи. Това всичко да утихне. Това е най-важното в момента. Баскетболът не е толкова важен. Искам да има пълни зали, но човешкото здраве е най-важно. Надявам се всичко това да утихне колкото е възможно по-бързо и да се върнем по-бързо на терена“.

Най-успешният ни баскетболист е живият пример, че големите спортисти имат големи сърца. Той дари 10 000 лева за болница в Ботевград.

„Мисля, че е много важно да помагаме в тези тежки моменти. Хората, болниците, медицински сестри, доктори помагат, спасяват човешки животи всеки ден. Така че, от нас дето си седим във вкъщи, имаме възможност, с каквото и да било – маски, пари, мисля, че трябва да се помага. Това го направих, защото аз живея тук, баща ми, майка ми те са от Ботевград. Трябваше и исках много да помогна. Каквото и да е помощта винаги е важна и винаги се оценява. Аз го направих от сърце и се надявам това всичко да свърши колкото е възможно по-бързо. Сега трябва да се покаже отборна игра от всички. Това го говорим само за баскетбола, но сега трябва цялата държава да покаже отборна игра и да победим всички заедно съперник, който се оказа много труден“.