Президентът на баскетболния Черноморец Бургас Васил Стоянов бе категоричен, че целта на отбора е да спечели Купата на България за мъже. Тимът ще бъде домакин на финалния турнир на надпреварата в "Арена Бургас" между 15 и 17 март, а на четвъртфиналите ще се изправи срещу ЦСКА.

"Не знам дали се спомняте, но аз още миналата година исках да играем срещу ЦСКА на финала, но тогава така се стекоха нещата, че не се получи. Смятам, че ще стане един интересен мач. За Купата стават всякакви истории. Общо взето няма значение кой ще ни бъде съперник. Въпросът е на финала кой ще отиде и кой ще победи. Ако искаш за вземеш трофея, трябва да можеш да биеш всички. Никога не подценявам противник. Трябва като си първи да е убедително", коментира Стоянов и продължи:

"Не сме взели турнира за Купата на България в Бургас, за да могат другите отбори да видят морето. В края на краищата искаме да спечелим Купата. Имаме конкретни задачи и целта ни е винаги такава - да победим. Ние имаме и други цели - не само да спечелим Купата, а и догодина, живот и здраве, да се играе в европейски турнири. Но това е далечно. Да, имаме цел да спечелим Купата и това е. Има си треньор, има си играчи и всички те са достатъчно мотивирани."

Попитан за подготовката на "Арена Бургас" да приеме турнира, Васил Стоянов заяви: "Всичко в залата ще бъде както трябва. Още повече, че в момента тече инспекция от хора от Българската федерация по баскетбол за наличното оборудване."

"Тони Троша може да бъде част от отбора духом. Ако успее да пристигне, добре. Мисълта ми е, че той трябва да е тренирал с отбора, въпреки че присъствието му е много важно дори и да не е тренирал. Да видим, ако пристигне, ще играе естествено. Това е съставът, няма да има други промени. Надяваме се Тони Троша да се включи в тима. Смятам нашето участие в турнира през миналата година за провал. Очаквах да играем финал", каза още президентът на баскетболния Черноморец, който очаква пълни трибуни за срещите:

"Почти мога да гарантирам, че ще има голямо зрителско присъствие. Затова и държах турнирът да се проведе петък, събота и неделя. Другите отбори също бяха съгласни. За три дни ще се изиграят мачовете, тъкмо отборите няма да губят игрови ритъм. Според мен даже има предпоставки за много по-добър турнир от миналата година. В Бургас публиката е интелигентна, много разбира от баскетбол и чака това събитие. В Бургас беше позабравен този спорт, но сега вече нещата са други. Хората се връщат в залата, а ние вървим във възходяща градация."

По повод отказването на Берое и включване на Академик Пловдив на четвъртфиналите в надпревара, Васил Стоянов коментира: "Включването на Академик би трябвало да ги мотивира, защото това участие един подарък. От друга страна отпадането на отбори не е никак приятно. Но в края на краищата това е шанс за Академик, който те трябва да използват, защото нямат какво да губят."