Рилски спортист победи гостуващия Балкан Ботевград със 78:74 (19:18, 17:27, 26:22, 16:7) в дербито на 24-ия кръг на Националната баскетболна лига за мъже. Така три кръга преди края на редовния сезон възпитаниците на Людмил Хаджисотиров си гарантираха първото място. Отборът от Самоков е начело в класирането с 22 победи от 24 мача, а Балкан е втори с 18-6.

"Спечелихме основно с характер. Няколко мача се вадим от много трудни ситуации. Влязохме в трудна ситуация, защото позволихме на Балкан да ни вкарат 27 точки и да са над 50% от тройката. Второто полувреме ги лимитирахме до 3 тройки общо и 7 точки в четвъртата част. Смятам, че защитата ни в четвъртата част беше много силна. Голям, много важен кош на Брендън. Въобще, всички се мобилизираха и този спад от първото полувреме го нямахме. Като цяло много труден мач. Не съм очаквал нищо по-различно, съвсем честно го казвам. Балкан са много силен отбор с качествени играчи. Последният чадър на Трей също беше много важен - спринтира от единия до другия кош, за да блокира тази топка, което беше ключово. Балкан успяха да го лимитират", заяви Хаджисотиров.

"Играха с пълни смени, които дадоха резултат до един момент в мача. Във второто полувреме обаче успяхме да се нагласим на този стил на игра и това веднага даде резултат. Голяма победа за нас, важен мач и поздравявам целия отбор за успеха. Те играха бърз баскетбол, вкарваха, но нашата защита не беше добра. Когато взимаш топката от мрежичката няма как да играеш на бърза атака, от което имахме проблеми в нападение. Пак казвам, че мачът бе изключително труден и се радвам, че успяхме да го извадим. Поздравявам момчетата и сега можем да се концентрираме върху останалата част от сезона. За нас няма протоколни мачове. Виждате, че имаме слабости и трябва да направим всичко възможно да ги подобрим, за да влезем силно в плейофите, които са реално най- важната част и са все едно нов сезон. Радвам се, че този сезон в защита имаме подобрение, но аз съм максималист в този аспект и искам още повече от момчетата", добави още той.