Треньорът на Рилски спортист - Людмил Хаджисотиров обясни на какво се дължи загубата от Балкан Ботевград в третия мач от финалната серия в НБЛ. 
 
„Започнахме страшно мобилизирано, поведохме с 13-6, после направихме няколко смени и за 3 минути Балкан направи серия от 11-1, нещо недопустимо. След тази загуба в Самоков не би трябвало Балкан да иска повече победата. Но желанието се показва на игрището.
 
В защита получихме много лесни кошове един на един. Това не е някаква гениална тактика, минаваха ни един на един. Тук има конуси в залата, ако ги сложим сигурно щяха да се справят по-добре в доста ситуации, това е истината. Играчите на Балкан са доста класни. Като погледнем реално, в първенството са от най-класните, да не кажа най-класните и в такива ситуации вкарват трудни кошове и ни надиграват. Джоунс не случайно е бил MVP в Украйна и може би е най-скъпият играч в първенството. Вижда се, защото три мача той тотално надигра Трей Портър. И така като събереш един, друг, трети... Страхотно включване на Станимир за тях, втори мач няма кой да го опази от нашия отбор и се натрупват неща, много са явни.
Джоунс е от голям университет, играл е в голямо първенство, много е опитен, печелил е. Нашите високи са млади, неопитни и зелени момчета. Стараят се, но не стават срещу такава класа и такова високо ниво играчи. Трей Портър поради ред причини не е Трей Портър, който беше MVP от редовния сезон. Като се съберат тези неща... Видимо ние там имаме проблем трите мача. Опитваме се да компенсираме по някакъв начин, но понеже те са добре комплектован отбор – като спреш едно нещо се отваря друго.
 
Отговори има всякакви, въпроси има много. Въпросът е какво ще направим на игрището. Между Алекс и Джоунс сигурно има 20 килограма разлика, така че всяко нещо има плюсове и минуси. Очаквах днес да се сборим много повече и да играем мъжки и биткаджийски, но не стана. Под коша ни намачкаха. Вкарали са ни 19 точки от наши грешки. Извинявайте, това не е някаква гениална тактика. Като им даваш топката в ръцете и правят бърза атака. Балкан играха много агресивно, но ние знаем те как ще играят. Не можахме да функционираме добре в нападение. Но като не функционираш добре в нападение и ти вкарат 65 точки, нека другият отбор да вкара 62 или 61, а ние допускаме 88 точки, което е прекалено много.
 
Най-нормалното нещо е Хес да има пълен картбланш, защото води Лигата по процент от тройката. В миналия мач вкара 4/5. Днес се стара много в защита и опази Рори. В началото игра добре, просто нямаше ден. Не му вървеше. Но това като се добави към всички неща в нападението определено повлия също.
 
Надявам се това да е най-лошото представяне на Рилски в серията. До голяма степен зависи от нас. Тук вече е въпрос и на чест, и на лично достойнство кой как ще реагира след такава тежка загуба.
 
Видич така говореше и през 2017 година, че си е направил ваканцията за юни месец, пък ние го елиминирахме май месец рано-рано го изпратихме в Сърбия, да си ходи вкъщи. Ще видим. Играят в момента по-добре, безспорно. Ще се опитаме да отговорим и определено да сме много по-добри в другия мач. Пък какво ще стане, какъв ще е резултатът, това ще се види. За мен по-важно е да играем много по-мъжки, много по-борбено и да играем много по-добър баскетбол, защото с това, което показахме днес няма как да се случат нещата", заяви Хаджисотиров.