Наставникът на Левски Лукойл Тити Папазов анализира загубата от Балкан Ботевград в третия мач от финалната серия на баскетболния шампионат. С този успех ботеврадчани поведоха с 2:1 успеха и са само на победа от титлата.

В този мач столичани наваксаха 23 точки изоставане и само 18 секунди преди края резултатът беше равен. Но тогава Балкан стигна до тройка и Левски Лукойл не успя да се върне след този удар и домакините могат да затворят серията в четвъртък.

"Загубата си е загуба. Но характерът, който показахме в последната част, трябва да ни даде самочувствие, че можем да се справим със съперника. Поздравявам Балкан, заслужена победа. Не искам да хвърлям по никакъв начин сянка върху нея, но искам да изразя явна претенция, случва се, вярвам, че не е умишлено - те търсят фаул и пет секунди преди края правят умишлен фаул. Браун дърпа за потника Патрик при спряла игра, което във всички учебници е описано."

"Това в никакъв случай не означава, че ще спечелим мача. Да, ще имаме два фаула и топка в нападение, теория на вероятностите е. Само го споделям, без никакво желание да омаловажавам успеха на Балкан. Атмосферата беше невероятна, поздравявам и нашата публика, която ни даде криле да се борим в тази тежка атмосфера. Показахме различно лице от предишните три части. Не трябва по никакъв начин да омаловажаваме съперника, но с повече ротация, с повече движение по терена изравнихме и 18 секунди преди финала Браун стреля от тройката, изисква характер, дух на победител и поздравяваме момчето. Но на теория не мога да пропусна ситуацията, защото я има и цялата зала ще се съгласи с това. Но това е еуфория, съдиите са живи същества, те очакват фаула, но чак такъв - не."

"Божидар Аврамов е по-добре, но при всички случаи се отразява."

"Трябва да се прави това, което правихме последните 10 минути. Трябва да стоим хладни, концентрирани, трябва да даде самочувствие на играчите поведението им от последната част. От нашето поведение днес зависи четвъртият мач. Ние сме загубили, но сме видели, че имаме потенциал. Съперникът водеше с 63:40, но резултатът стана 76:76 само 18 секунди преди края. Може би, за да се покаже, че съперникът е заслужавал една идея повече, е именно тази тройка. Най-важното е да запазим добрия тон между двата клуба, проведоха се три мача без напрежение, надявам се да е водещ баскетболът. Ще дойдем с мисълта, че сме опрени до стената, но ще сме с идеята, че искаме да върнем серията в София. Съперникът ще иска вдругиден да е шампион. Ще покажем най-доброто от себе си, надявам се да бием."

"Проблемът при борбата под коша е многото изпуснати от нас шутове, не мисля, че сме загубили борбата. Реално, една ситуация изпуснахме, имахме тактически указания, но напрежението повлия. Бих предпочел, ако някой атакува, да атакува през тройката, откъдето има по-малка вероятност за успех, но в случая Браун не трепна и успя. Иначе борба, продължения, всичко можеше да стане. Най-важното е, че двата отбора предлагаме баскетболен спектакъл и това е най-важното. През времето толкова се е отричало всичко, че сега е време отново да се радваме, че баскетболът е водещ", заяви Папазов.